In an effort to accommodate rapid growth, Rackspace repurposed an abandoned mall as their corporate headquarters in San Antonio, Texas. The client’s decision to renovate the mall for their 3,000 employees has revitalized the surrounding neighborhood and businesses in the once neglected area of town.

The interior designer’s overriding task was to create a productive and flexible space showcasing the fun and collaborative culture while addressing building challenges like wayfinding, connection to natural light, and acoustics in a large space.

Throughout the main mall circulation, or “Main Street,” small conference cubes float throughout. Perpendicular to Main Street are major groupings of support rooms, “support bars,” such as conference, mechanical, printing, and restrooms, that are painted vivid red to organize the space and aid in wayfinding.

If you would like to learn more about the development of the Rackspace headquaters, watch video.

 

Location, San Antonio, Texas, 2011

Scope, Renovation of Windsor Park Mall into Corporate Headquarters, 346,400 s.f.
Program, New Main Entrance and Lobby, Customer Briefing Center, Offices, Network Operations Center, Data Center, Conference Rooms, Classrooms, Labs, Espresso Bar, Fueling Stations
Services, Architecture, Interior Design, Programming

Client, Rackspace
Team, Milton Hime, Ethan Glass, Megan Moshier, Jonathan Pearson, Jennifer Carter, Lee Ann McClanahan, Marisa Grande, Miles Vandewalle, Robert Byrnes

News, Texas Architect 2013 Re-Tailoring Retail, San Antonio Business Journal: Commercial Real Estate Journal 2013 Storming the Castle: Inside Rackspace's Headquarters
Awards, IIDA Excellence in Design, 2014