Microsoft envisioned a workplace that reflected their mission in empowering every person and organization to achieve more through technology, nature, and the human factor. The relocation of the PacWest Sales team and Microsoft Technology Center is a collaboration in design and workplace strategy, encompassing thirty-six-thousand square feet, split between Customer and Employee floors. The Customer Floor was imagined as a community’s traditional town green.  Its Reception Lobby is the central gathering area, surrounded by spaces for learning and communicating about the technology and experiences that Microsoft creates. The Employee Floor was designed around the notions of discovery and mobility with the work areas laid out organically into neighborhoods around the periphery of the floor. To create a hospitable environment central hubs were created in close proximity to everyone to allow for a space to relax, connect, communicate, and collaborate.

 

Location, Bellevue, Washington, 2016

Scope, 2-Story Interior Renovation in High Rise, 36,000 s.f.
Program, Private & Open Offices, Conference Room, Social Hubs, Customer Meeting Space, Executive Briefing Center, Envisioning Center, Interactive Center, Multipurpose Rooms
Services, Test Fits, Interior Design, Furniture

Client, GGLO
Team, Jennifer Carter, Marisa Grande, Lee Ann McClanahan

Awards, IIDA North Pacific Chapter - Design INMass Micro Award, 2017