SEDL, a private, nonprofit educational research, development and dissemination (RD&D) corporation was designed for expansion, as staffing requirements change over time due to the availability of funding.  Studio8’s adaptable and efficient design allows SEDL to expand and contract as needed with minimal disruption and maximum flexibility.

The exterior features concrete tilt-wall construction with accents of local stone, while the interior showcases a two-story glass curtain wall lobby with an overlooking break room and balcony. Sustainable elements include a water reclamation and reuse system, recycled and local materials, high-efficiency HVAC system and elevator, and daylighting strategies for employees.

To learn more about our sustainability efforts for SEDL, contact us at info@studio8architects.com.

 

Location, Austin, Texas 2007

Scope, 3-Story Building, 49,300 s.f.
Program, Office, Public Conference Center, Board Room, Break Room, Education Research Library, Hoteling hoteliers for visiting scholars, Teaming Areas, Training Rooms
Services, Site Selection & Masterplanning, Architecture, Programming, Interior Design, Furniture
Certifications, LEED Silver

Client, SEDL
Team, Milton Hime, Paul Detke, Lisa Cuddy, Jennifer Carter, Lee Ann McClanahan