The client’s goal for this development was to consolidate more than 50 administrative offices to one Mueller Austin campus. The design team met with each of Seton’s departments through the programming, schematic design, and design development, to ensure that they were meeting the client’s needs.

With the building not having a main entry, a linear lobby was created to connect each end of the building to help lead you through the space. Shared break rooms and copy rooms were centralized and tenant in-bound conference rooms pulled into public corridors for efficiency and flexibility.

Sustainability being important, renewable and recycled materials were used, such as the cork/linseed oil flooring and the recycled glass in the resin countertops in the restrooms. Alternative transportation incentives were provided, such as electric car charging spaces, bike storage and shower facilities.

Location, Austin, Texas, 2008
Scope, 4-Story Building, Parking Garage, 156,000 s.f.
Program, Office, Public Auditorium, Employee Health Clinic, Board Rooms, Conference Rooms, Bistro, Team Rooms, Outdoor Terrace, Break Areas, Hoteling Rooms, Emergency Command Center
Services, Masterplanning, Architecture, Interior Design, Programming, LEED Administration
Certifications, LEED Gold, AEGB 4-Star

Client, Catellus & Seton Healthcare Family
Team, Milton Hime, Paul Detke, Jennifer Carter, Lee Ann McClanahan